Η κατάσταση έχει ως εξής… Μπορείτε κάλλιστα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

  • Οι συζητήσεις προχωρούσαν στα τεχνικά κλιμάκια και υπήρχε σημαντική σύγκλιση το απόγευμα της Παρασκευής. Οι θεσμοί είχαν κατεβάσει το ΦΠΑ στα νησιά, είχαν συμφωνήσει και οι δύο στo ποσοστό φορολόγησης επιχειρήσεων, με εξαίρεση τις κερδοφόρες με πάνω από 500.000 ευρώ. Ο Χουλιαράκης με την ομάδα του είχαν φτάσει πολύ κοντά σε επίπεδο συμφωνίας. Μια κοινή θέση ήταν προ των πυλών μέσα στο Σ/Κ.
  • Δούλευαν πάνω σε ένα draft κείμενο, βελτιωμένο σε σχέση με ό,τι έχει κυκλοφορήσει με τα περισσότερα σημεία κοινά. Αυτό το κείμενο δεν είναι προφανώς αυτό που θέτουν στο δημοψήφισμα.
  • Εκεί που ήταν όλα στο καλύτερο σημείο, ο ανεκδιήγητος Τσίπρας για να ξεφύγει από το κομματικό κυρίως αδιέξοδο, μια που θα προέκυπτε συμφωνία (!) προτίμησε να τινάξει τα πάντα στον αέρα, για να καλύψει το δικό του κώλο απέναντι στους Λαφαζαναίους.
  • Η ομάδα των Χουλιαράκη-Δραγασάκη που έκαναν τις τεχνικές συζητήσεις το έμαθαν… τελευταίοι (μερικοί μάλιστα από tweets!) και εμβρόντητοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον-άρον τις τεχνικές συζητήσεις.
  • Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί ξαφνικά, μια που όλα ήταν πολύ κοντά! (τα γελάκια και οι χαρούλες Τσίπρα-Ρέντζι-Μέρκελ στη Σύνοδο το αποδεικνύουν διπλά)
  • Το κομματικό υπερίσχυσε του εθνικού. Ο Τσίπρας για να σώσει το δικό του τομάρι από τις προεκλογικές του σαχλαμάρες, σταμάτησε τα πάντα, δεν είχε καμία εξασφάλιση για παράταση (παρά το ότι έτσι είπε - ψευδώς και πάλι!- στο λαό) και με μια εντελώς αψυχολόγητη κίνηση προκήρυξε δημοψήφισμα! Αυτά, με βάση τα όσα προκύπτουν από τις συζητήσεις που έχουν παρουσιαστεί ήδη στα μέσα του εξωτερικού, τα tweets από τις τεχνικές ομάδες και μερικές συζητήσεις. UPDATE 1 - συμπληρωματικά των παραπάνω και προς επιβεβαίωση: από Paschos Mandravelis “Ο Τσίμας είπε χθες βράδυ στο Σκάι, ότι μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής του εκμυστηρεύτηκε πως, συμφώνησαν «είχαν δώσει τα χέρια» και έμαθαν από το twitter το δημοψήφισμα” UPDATE 2 - Προ ολίγου ο J.C. Juncker με επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ επιβεβαίωνει όλα τα παραπάνω: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5270_en.htm

via Yannis Larios - Η κατάσταση έχει ως εξής… Μπορείτε κάλλιστα να…